Γραπτές οδηγίες σχετικά με το σύστημα διαδικτυακών δημοπρασιών

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα οδηγιών της Saga Furs, στην οποία θα βρείτε πληροφορίες για το πώς θα αγοράσετε δέρματα στο σύστημα διαδικτυακών δημοπρασιών μας. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας μπορούν πάντα να αποκτούν πρώτες ύλες για την παραγωγή τους.

Σε αυτήν την ιστοσελίδα έχουμε συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε, έτσι ώστε να έχετε μια όσο πιο ομαλή και αποτελεσματική εμπειρία αγοράς γουνοδερμάτων γίνεται. Αν και το σύστημα διαδικτυακών δημοπρασιών μας είναι εύχρηστο και φιλικό προς τον χρήστη, συνιστούμε να διαβάσετε τις οδηγίες προσεκτικά.

 

Πώς θα βρείτε το σύστημα διαδικτυακών δημοπρασιών της Saga Furs και πώς θα συνδεθείτε

Σύνδεση/Login

Οι αγορές στο σύστημα διαδικτυακών δημοπρασιών ξεκινούν από την ιστοσελίδα της Saga Furs www.sagafurs.com

1) Στην αρχική σελίδα, στη δεξιά γωνία, κάντε κλικ στο LOGIN.

 

2) Στο πεδίο “Email, phone or Skype” εισαγάγετε το όνομα login σας, το οποίο είναι: firstname.lastname@sagaservices.com

Κάντε κλικ στο Next.

Αν δεν έχετε όνομα login, ή έχετε χάσει τον κωδικό πρόσβασής/password σας, επικοινωνήστε με τη διεύθυνση invoice@sagafurs.com και δηλώστε το όνομά σας, τον αριθμό λογαριασμού πελάτη σας και τον αριθμό του κινητού σας, και εμείς θα σας αποστείλουμε νέα στοιχεία σύνδεσης.

 

3) Πληκτρολογήστε τον password σας και κάντε κλικ στο Sign in

 

4) Κάντε κλικ στο κουμπί εκκίνησης στο τετράγωνο με το Online Auction, για να εισέλθετε στη διαδικτυακή δημοπρασία.

 

Αφού κάνετε κλικ στο Launch και πριν μπείτε στην online δημοπρασία, θα πρέπει να εγκρίνετε τους όρους και προϋποθέσεις της πώλησης.

5) Εάν/Όταν εμφανιστεί το κουτί “Need admin Approval”, κάνετε κλίκ στο υπογραμμισμένο κείμενο “Have an admin account? Sign in with that account”

 

Επεξήγηση των διαφορετικών λειτουργιών

Οι πληροφορίες στη γραμμή περιήγησης

 1. Auctions = εδώ μπορείτε να επιλέξετε ποιες ημέρες δημοπρασίας θέλετε να δείτε: μπορείτε να επιλέξετε το στοιχείο Upcoming auction days (ερχόμενες ημέρες δημοπράτησης) ή το στοιχείο Past auction days (προηγούμενες ημέρες δημοπράτησης)
 2. My Bids = σε αυτήν την ενότητα θα βρείτε τις παρτίδες για τις οποίες έχετε υποβάλει προσφορά, επιλέγοντας τόσο το upcoming bids (επερχόμενα bids) όσο και το past bids (προηγούμενα bids).
 3. Watched lots = εδώ θα βρείτε τις αγαπημένες σας καταχωρίσεις, οι οποίες είναι οι παρτίδες τις οποίες έχετε επισημάνει με αστέρια
 4. Το όνομά σας = όταν έχετε πραγματοποιήσει εγγραφή στη δημοπρασία, το όνομά σας θα εμφανίζεται στη γραμμή περιήγησης. Αν κάνετε κλικ στο όνομά σας, θα εμφανιστούν πληροφορίες για τον αριθμό αγοραστή σας, το όνομά σας, τη διεύθυνση email σας, κ.λπ.

Οι περισσότερες πληροφορίες που παρέχονται στην κύρια οθόνη είναι γνωστές, από τις ζωντανές δημοπρασίες, σε όσους αγοράζουν δέρματα σε δημοπρασίες, αλλά ορισμένες από τις λειτουργίες είναι σκόπιμο να αποσαφηνιστούν.

 1. Αστέρια = μπορείτε να επισημάνετε τις παρτίδες/lots για τις οποίες ενδιαφέρεστε κάνοντας κλικ στο αστέρι μπροστά από την εκάστοτε παρτίδα. Αυτές οι αγαπημένες παρτίδες συγκεντρώνονται στην ενότητα Watched lots, την οποία θα βρείτε στην κύρια γραμμή περιήγησης, στην κορυφή της σελίδας. Αν επισημάνετε όλες τις παρτίδες που σας ενδιαφέρουν, μπορείτε να υποβάλετε όλες τις προσφορές σας στην ενότητα Watched bids.
 2. Per page = μπορείτε να χρησιμοποιείτε το αριθμητικό αναπτυσσόμενο μενού, έτσι ώστε να επιλέγετε πόσες παρτίδες θέλετε να βλέπετε σε κάθε σελίδα. Συνιστούμε να αλλάξετε τον αριθμό με τον μέγιστο αριθμό παρτίδων/σελίδα = 100. Αυτό θα σας διευκολύνει να παρακολουθείτε τις παρτίδες για τις οποίες υποβάλλετε προσφορές.
 3. Σελίδες = κάνοντας κλικ στο βέλος που βρίσκεται μπροστά από το στοιχείο Go, μπορείτε να μεταβείτε σε διαφορετικές σελίδες.

   

Τρόπος υποβολής προσφορών

Για να υποβάλετε κάποια προσφορά στο σύστημα διαδικτυακών δημοπρασιών, θα πρέπει να έχετε πλήρη πρόσβαση στον αριθμό αγοραστή Saga που διαθέτετε. Αν δεν έχετε δικό σας αριθμό και θέλετε να προμηθευτείτε δέρματα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν μεσίτη για να υποβάλει την προσφορά για λογαριασμό σας.

Η υποβολή προσφορών στο σύστημα διαδικτυακών δημοπρασιών είναι διαφορετική από εκείνη μιας κανονικής δημοπρασίας. Όλες οι προσφορές είναι τελικές και δεν μπορούν να αλλάξουν μετά την υποβολή τους.

Δεν μπορείτε να υποβάλετε προσφορές για ολόκληρες σειρές παρτίδων (string), αλλά μόνο για μεμονωμένες παρτίδες/lot. Αυτό ισχύει και για τις διαδοχικές παρτίδες με την ίδια περιγραφή. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παρακολουθείτε τις προσφορές σας, έτσι ώστε να εξασφαλίζετε ότι αποκτάτε τις πατρίδες που χρειάζεστε. Τα χρονόμετρα λειτουργούν διαρκώς και δεν υπάρχουν ξεχωριστές ειδοποιήσεις για το κλείσιμο των προσφορών.

 1. Υποβολή προσφορών:

 1. μπορείτε να δείτε τη starting price (τιμή εκκίνησης) στη δεξιά πλευρά τις πατρίδας. Δεν μπορείτε να υποβάλλετε προσφορές χαμηλότερες της τιμής εκκίνησης.
 2. όταν θέλετε να υποβάλετε προσφορά για μια παρτίδα, κάντε κλικ στο Place bid.
 3. Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού όπου θα επιλέξετε την τιμή που θέλετε να υποβάλετε για την παρτίδα. Οι προσαυξήσεις της τιμής είναι προκαθορισμένες.
 4. Όταν έχετε επιλέξει την τιμή σας, κάντε κλικ στο κουμπί Submit bid.

 

5. Jump increment: Ως αγοραστής που αγοράζει για αρκετούς πελάτες, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία “Jump increment function”. Η λειτουργία αυτή θα σας επιτρέψει να κάνετε μια ανταγωνιστική προσφορά έναντι της προηγούμενης προσφοράς σας.
6. (Quick purchase) Αν θέλετε να διασφαλίσετε την παρτίδα και να παραβλέψετε τη διαδικασία υποβολής προσφορών, μπορείτε να αγοράσετε μια παρτίδα επιλέγοντας τη λειτουργία Quick purchase. Στη συνέχεια, πληρώνετε την τιμή που υποδεικνύεται στο πλαίσιο γρήγορης αγοράς. Έτσι, θα κερδίσετε την παρτίδα και κανένας άλλος δεν θα μπορεί να υποβάλει ανταγωνιστική προσφορά. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αυτή διασφαλίζετε ότι αποκτάτε τις ποσότητες που χρειάζεστε, αλλά λάβετε υπόψη σας ότι οι αγορές σας θα καταχωρηθούν το πρωί, με ώρα Φινλανδίας.
7. Μπορείτε να υποβάλλετε προσφορές αυτόματα ορίζοντας τη μέγιστη τιμή προσφοράς σας για κάποια παρτίδα. Όταν ένας άλλος αγοραστής κάνει μια υψηλότερη προσφορά από την τιμή εκκίνησης, το σύστημα για λογαριασμό σας, θα αυξάνει αυτόματα την προσφορά σας, προσαυξάνοντας την ώστε να είναι πάντοτε υψηλότερη και έως ότου αυτή φτάσει τη μέγιστη τιμή που έχετε ορίσει. Αν δεν υπάρξει ανταγωνισμός, κερδίζετε την παρτίδα με την τιμή εκκίνησης.
8. Edit bid: Μπορείτε να αυξήσετε την μέγιστη τιμή που ορίσατε επιλέγοντας edit bid. Αυτό θα σας επιτρέψει να ανεβάσετε την τιμή. Δεν μπορείτε να μειώσετε την τιμή.

 

2. Παρακολούθηση προσφορών

 1. Λειτουργία αστεριών: Μπορείτε να επισημάνετε τις παρτίδες που θέλετε να παρακολουθείτε κάνοντας κλικ στη λειτουργία αστεριών στην αριστερή γωνία. Οι παρτίδες που έχετε επισημάνει θα εμφανίζονται στην ενότητα “Watched lots” της γραμμής περιήγησης.
 2. Παρατηρώντας τους συνδυασμούς γραμμάτων στην περιγραφή της παρτίδας – για παράδειγμα VR –  θα μπορείτε να βρίσκετε εύκολα τις παρτίδες που σας ενδιαφέρουν στον έντυπο κατάλογο πωλήσεων ή στο MyCatalogue. Οι περιγραφές των παρτίδων εδώ είναι ίδιες με εκείνες που θα βρείτε στον κατάλογο.

 

 

Μπορείτε να παρακολουθείτε εύκολα τις παρτίδες για τις οποίες έχετε υποβάλει προσφορά στην ενότητα “My Bids” της γραμμής περιήγησης.

Εδώ, στο “My Bids”, μπορείτε να παρακολουθείτε τις παρτίδες για τις οποίες έχετε υποβάλει προσφορά, τόσο με το upcoming bids όσο και με το past bids.

Αν επιλέξετε το past bids, θα δείτε όλες τις παρτίδες για τις οποίες είχατε υποβάλει προσφορές τις προηγούμενες ημέρες της δημοπρασίας.
Αντίστοιχα, το upcoming bids εμφανίζει τις προσφορές για την τρέχουσα και για τις επόμενες ημέρες της δημοπρασίας.

 

 

 1. Το Sold for xx euro σημαίνει ότι η παρτίδα έχει πουληθεί στην τιμή που αναγράφεται
 2. Το Lost: sold for xx euro σημαίνει ότι είχατε υποβάλει προσφορά για την παρτίδα, αλλά κάποιος άλλος την αγόρασε σε υψηλότερη τιμή.
 3. Το Won: Purchase for xx euro με πράσινο χρώμα σημαίνει ότι έχετε κερδίσει την παρτίδα στην τιμή που αναγράφεται.
 4. Passed = η παρτίδα έχει ανακληθεί

 

3. ΧΡΟΝΟΙ προσφορών/bidding για κάθε παρτίδα

Τα χρονόμετρα λειτουργούν διαρκώς και δεν υπάρχουν ξεχωριστές ειδοποιήσεις για το κλείσιμο των προσφορών. Στη στήλη Type κάτω από κάθε παρτίδα, μπορείτε να δείτε τον χρόνο προσφορών, αλλά και τον χρόνο που απομένει για την υποβολή προσφορών. Αν υποβληθεί προσφορά τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα που απομένουν για τις προσφορές στη συγκεκριμένη παρτίδα, ο χρόνος προσφορών θα αυξηθεί στα 30 δευτερόλεπτα.