”Kiinan johtavan muotimerkin myyjät innoissaan Sagan tarjoamasta myyntituesta”

Kiinalainen muotitalo, jolla on 500 liikettä, voidaan pitää merkittävänä yhteistyökumppanina. Sellainen on Elegant Prosper, jonka kanssa Saga on jo muutaman vuoden ajan tehnyt erittäin menestyksekästä yhteistyötä edistääkseen varsinkin ketunnahasta suunniteltujen muotituotteiden menekkiä.

Elegant Prosper – eli EP – on Kiinan markkinoiden johtava muotimerkki, jonka tuotteita myydään yli 500 liikkeessä ympäri maata. Saga Furs on kolmen vuoden ajan tehnyt yhteistyötä EP Chinan:n suunnittelijoiden kanssa ja tänä vuonna toteutettiin koko maan kattava muotikiertue. Tavoitteena oli esitellä uusi turkismallisto, joka juhlisti EP:n 30-vuotista taivalta.

EP:n lähtökohtana oli kutsua suomalainen vaatesuunnittelija toteuttamaan erikoisturkismallistoa 30-vuotisjuhlamallistoonsa. Niinpä yksi tunnetuimmista suomalaisista muotisuunnittelijoista Anna Ruohonen kutsuttiin suunnittelemaan mallisto yhdessä Sagan kanssa.

Ruohosen mallistoissa eettisyys ja ekologisuus ovat kaiken perusta. Koska myös Saga Fursin kestävän kehityksen periaatteet ovat osa toiminnan DNA:ta, osapuolten samantyyppiset arvot tukevat toisiaan loistavasti.

Kestävä kehitys kuuluu sekä EP:n että Sagan arvoihin

Luonnonmateriaalina turkis on tänä vuonna tullut mukaan Ruohosen mallistoihin ja koska kestävä kehitys vahvasti kuuluu myös kiinalaisen muotimerkin EP:n arvoihin, yhteistyön lähtökohdat olivat otolliset. EP:n oma suunnittelija Lee Ying kävi pariin otteeseen Saga Fursin Tanskassa sijaitsevassa Design Centressä tutustumassa uusiin tekniikoihin ja saamassa inspiraatiota. Käynnin tuloksena syntyi selkeästi aikaisempia mallistoja modernimpi ja mielenkiintoisempi turkismallisto.

Anna Ruohonen loi kuuden vaatteen turkismalliston, joka perustuu EP:n designtiimin antamiin malliston linjauksiin. Mallistossa yhdistettiin erilaisia materiaaleja ja pääosassa oli eri kettutyypit kuten hopeakettu, sinikettu, Shadow ja Golden Fox.

”Pystyimme tukemaan Kiinan johtavan muotimerkin myyjiä heidän työssään”

 Mallisto esiteltiin syys-lokakuussa järjestetyllä kiertueella, joka vieraili yhdeksässä eri kaupungissa ympäri maata. Saga Fursin Fox2Shop projektipäällikkö Minna Bedretdin, viestintäpäällikkö Spark Fang ja Anna Ruohonen EP:n edustajan kanssa osallistuivat malliston lanseeraustapahtumiin.

Kiertueen päätavoite, malliston esittelyn lisäksi, oli tukea liikkeiden myyjiä ja auttaa heitä löytämään myyntiargumentteja turkisvaatteiden puolesta. EP:n menestykseen vaikuttaa voimakkaasti liikkeiden tarjoama korkealuokkainen asiakaspalvelu, joka myös on Ruohosen konseptin ytimessä.

Myyjille järjestettiin myös yhteinen koulutus, jossa Sagan kestävän kehityksen periaatteet sekä sertifiointi esiteltiin 120 myyjälle. Samalla esiteltiin muita Sagan tuotteiden myyntityötä helpottavia argumentteja: Sagan nahkojen jäljitettävyys ja laatukriteerit sekä Sagan rooli turkistuotteiden tuotannon innovatiivisena edelläkävijänä.

”Olemme todella onnellisia, kun olemme saaneet luoda merkittävän yhteistyökumppanimme EP:n kanssa heidän 30-vuotisjuhlamallistoonsa turkistuotteita suomalaisen tunnetun vaatesuunnittelijan kanssa. Tarjoamamme myyntituki auttoi myös EP:n edustajia kehittämään omaa palvelukonseptiaan, jonka avulla yritys pystyy erottautumaan omista kilpailijoistaan”, Saga Fursin Minna Bedretdin toteaa.