Tärkeimmät trendit Syksy/Talvi 2019 näytöksistä

Kartoitimme Syksy/Talvi 2019 kauden tärkeimmät trendit tuoreena suoraan turkiksentäyteisiltä näytöslavoilta Milanosta, New Yorkista ja Lontoosta. Näimme isojen muotitalojen sekä myös kuumimpien suunnittelijatulokkaiden käyttävän runsaasti turkista näytöslavojen mallistoissaan. Saga Furs teki yhteistyötä useiden suunnittelijoiden kanssa ja lopputuloksena syntyi näyttäviä ja huomiota herättäviä näytösasuja ketusta, minkistä ja supikoirasta.

Materiaalien yhdistelmiä

Jo aiempien sesonkien näytöksissä esillä olleet niin sanotut ”ökytakit” eivät ole jättämässä näytöslavoja. Pysäyttävimmissä tyyleissä näkyi runsaasti kontrasteja ja monipuolisia sekä villejä yhdistelmiä. Pukineissa yhdistyi eri turkisnahkojen käyttö ja turkista yhdisteltiin myös nahkaan tai kankaaseen.

Esillä oli myös vahvasti trendi, jossa lyhyt- ja pitkäkarvaista turkista käytettiin samassa pukineessa. Tämän trendin uskotaan näkyvän turkispukineissa myös tulevaisuudessa. Suunnittelijat olivat käyttäneet turkista ihailtavan luovasti: lavoilla näkyi helmin koristeluja minkkikauluksia ja pörröisiä turkisfarkkuviittoja.

Täyskettutakit tekivät paluun 70-luvulta

70-luvulta inspiraatiota ammentavat kokonaan ketusta tehdyt huomiota herättävät takit ovat tehneet näyttävän paluun. Näytöslavoilla kaikki oli nyt suurempaa, rohkeampaa ja hohdokkaampaa vuosia jatkuneen minimalistisen ajan jälkeen.

Suunnittelijat joko korostivat luonnollisia turkiksen sävyjä tyylikkäillä nykyaikaisilla silueteilla tai käyttivät värjättyjä turkiksia. Pukineisiin oli luotu rohkeasti eri muotoja, ja näyttikin siltä kuin näytöslavoilla olisi kulkenut ”käveleviä veistoksia”.

Tulevaisuuden klassikoita

Nyt näimme näytöslavoilla taas minkkitakkeja, mutta erilaisina kuin ne on aiemmin tunnettu. Klassinen minkkiturkis sai kiinnostavan muodonmuutoksen suunnittelijoiden käsissä yllättävistä yksityiskohdista ja värimuunnoksista tuoden minkkitakin taas nuorekkaaksi.

Lavoilla näkyi metallinhohtoisia pitkiä takkeja vöillä ja ylellisillä koristeilla: brändit muokkasivat klassisen tyylin kulmakivistä jotain upouutta.

Luonnon innoittamana muoti-talot käyttivät intarsia-kuvioitua turkista, väriaineita ja erilaisia leikkaustekniikoista maalaten pukineisiin muun muassa abstrakteja kukkia ja lehtiä.

Graafisia kuvioita

Hienoista haaleista väreistä voimakkaisiin värisävyihin: graafiset kuviot näyttävät hallitsevan Syksy/Talvi 2019 kaudella. Turkikseen oli tehty käsinmaalattuja viivoja ja neulottuja raitoja, ristikoita ja tähtiä. Intarsia-tekniikat oli otettu käyttöön ja niiden avulla luotu loputtomia eri tapoja piirtää turkista.

Tyylikästä katutyyliä

Urheiluvaatteet ja retrohenkinen vapaa-ajantyyli näkyi nyt myös näytöslavojen mallistoissa. Suunnittelijat olivat inspiroituneet farkku- ja tuulitakeista, mutta tekivät niistä moderneja ja näyttäviä versiota. Lopputuloksena oli kiiltäviä kettu- ja minkki tuulitakkeja. Katutyyli näkyi myös kuvioinneissa, joita oli tehty minkkipukineisiin esittämään tiiliskiviä, joiden päällä oli piirretty graffiittimaalauksia.

Asusteet ja turkissomisteisit reunat pukineissa

Saint Laurentin pitkistä unisex- kettuhuiveista aistilliseen minkkiturkis-dekolteisiin ja karamellin sävyisiin kauluksiin, turkis loi pehmeän kontrastin pukineiden hihoihin ja erilaisiin kankaisiin sekä kiiltäviin pintoihin. Suunnittelijat käyttivät myös yhä enemmän turkista asusteissaan viedäkseen ne seuraavalle tasolla.