Saga hjälper ryska designers upptäcka nya pälstekniker

Saga arbetar aktivt för att öka kunskapen om Saga på marknaderna i Ryssland, och de kraftiga marknadsföringsaktiviteterna strävar till att öka kännedomen om päls och presentera nya sätt att använda olika skinntyper.

  • Saga Furs var huvudpartner när Viktor Konstantinopolski lanserade sitt nya pälsvarumärke ASTEL by Konstantinopolski i Moskva i november. Konstantinopolski och Saga har en lång gemensam historia och Saga hjälpte honom att realisera sin vision med hjälp av nya pälstekniker som utvecklats på Saga Design Centre. Designern är hjärnan bakom speciella metalltekniker varigenom skinnen får en silkig mjukhet genom metalliska lager i bl.a. silver, brons eller guld. Läs mera om den nya kollektionen och evenemanget.
  • Saga deltog även i Fashion Forum som ordnades den 4-5 oktober i St. Petersburg. Ett stort antal ryska och internationella modeexperter deltog i mässan för att diskutera heta aktuella modeärenden. Sagas imponerande mässmonter och mästarklasser, där nya tekniker presenterades, väckte mycket uppmärksamhet.
  • Sagas världsomfattande pälsmodeshow, Fur Vision, besökte även Moskva. Sagas egna designers från Design Centre i Danmark presenterade nya idéer för ledande ryska modeskapare, de största ryska pälstillverkarna och besats- och hattillverkare.

 

  • Saga deltog i den 16:e Chapeau Fair 2018 i Moskva i september, i vilken deltog alla de största ryska pälshandlarna från Moskva, Novosibirsk, Pyatigorsk och Nizhny Novgorod. Saga Furs var det enda auktionsbolag som deltog i mässan, och framför allt de workshopar som Saga Furs organiserade två gånger om dagen, väckte mycket intresse.